Termeni si conditiiTermeni si Conditii de Utilizare a site-ului EconomieAfaceri.ro

 1. Conditii generale
 2. Proprietatea intelectuala
 3. Utilizarea continutului EconomieAfaceri.ro
 4. Prelucrarea datelor cu caracter personal
 5. Buletinele informative electroniceUtilizarea Forumului
 6. Accesul platit
 7. Alte tranzactii
 8. Inregistrare, parole si responsabilitati
 9. Modificarea continutului sau a conditiilor de utilizare
 10. Forta majora
 11. Diverse
 12. Legea aplicabila si jurisdictia

1. Conditii Generale

Va recomandam sa studiati acest document cu atentie inainte de a incepe utilizarea acestui website sau a serviciilor sale.

 • (I) UTILIZAREA IN CONTINUARE A ACESTUI WEBSITE SAU A SERVICIILOR SALE ESTE ECHIVALENTA CU O CONFIRMARE EXPLICITA A ACCEPTARII TUTUROR PREVEDERILOR ACESTUI DOCUMENT.

EconomieAfaceri.ro isi rezerva dreptul de a modifica acest document in orice moment si in orice fel. Modificarile respective vor intra in vigoare din momentul in care vor fi introduse in prezentul document. Din acest motiv, va invitam sa recititi periodic prezentul document. Daca, in orice moment, doriti sa nu mai acceptati in intregime prevederile acestui document, aveti posibilitatea de a nu mai utiliza acest website.
Orice utilizare a acestui website sau a serviciilor sale va fi considerata un accept al termenilor si conditiilor continute in prezentul document.

 • (II) Acest website, care poate fi accesat public la adresa http://www.economieafaceri.ro , denumit in continuare in acest document “EconomieAfaceri.ro”, este un produs al societatii comerciale Kheprix S.r.l (denumita in continuare in acest document “Kheprix”).

Toate drepturile de copiere, reproducere si distributie sub orice forma sunt rezervate si apartin Kheprix, in conformitate cu legislatia in vigoare in Romania.

 • (III) Continutul “EconomieAfaceri.ro” si al publicatiilor sale nu reprezinta neaparat un punct de vedere oficial al institutiilor, organizatiilor si persoanelor care au furnizat informatiile prezentate in cadrul “EconomieAfaceri.ro”.
 • (IV) Echipa “EconomieAfaceri.ro” face toate eforturile pentru a furniza permanent informatii corecte despre parteneri si serviciile acestora, preluate din surse autorizate, ori de cate ori acest lucru este posibil.
 • (V) Kheprix si “EconomieAfaceri.ro” nu pot fi facuti raspunzatori pentru modul in care un utilizator al website-ului utilizeaza in orice fel informatii prezentate in acest website. “EconomieAfaceri.ro” si Kheprix nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii informatiilor si serviciilor furnizate de “EconomieAfaceri.ro”.

Kheprix si “EconomieAfaceri.ro” nu pot garanta faptul ca sistemele informatice sau programele software folosite pentru afisarea sau transmiterea informatiei pe/de pe “EconomieAfaceri.ro” sau in orice alta forma nu contin virusi ori alte secvente distructive de cod sau alte proprietati distructive, deoarece aceste sisteme si programe software nu sunt realizate de catre/sub controlul Kheprix sau “EconomieAfaceri.ro”.

 • (VI) Fiecare utilizator al “EconomieAfaceri.ro” este de acord ca, la cererea Kheprix, sa exonereze de raspundere “EconomieAfaceri.ro” si Kheprix pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acopere cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre utilizatorul respectiv a clauzelor prezentului document.

2. Proprietatea intelectuala
Prin utilizarea acestui website recunoasteti ca „EconomieAfaceri.ro” si toate serviciile si produsele oferite sau comercializate prin intermediul „EconomieAfaceri.ro” au fost dezvoltate, compilate, pregatite, verificate, selectate si aranjate de catre KHEPRIX prin utilizarea unor metodologii care implica un consum substantial de efort, timp si bani si ca ele constituie proprietatea intelectuala a KHEPRIX (dupa caz).
Continutul si designul „EconomieAfaceri.ro”, precum si orice alt material avand legatura cu „EconomieAfaceri.ro” trimis prin e-mail sau furnizat in orice alta modalitate (spre exemplu: ghiduri, articole, design si orice alte materiale) apartin KHEPRIX si colaboratorilor sai (acolo unde acest lucru este specificat expres) si sunt protejate de legislatia privind proprietatea intelectuala. Cu exceptia situatiilor precizate expres in prezentul document, este interzisa copierea, utilizarea sau reproducerea continutului si designului „EconomieAfaceri.ro” fara a detine o permisiune scrisa prealabila in acest sens din partea KHEPRIX.. Este interzisa in orice situatii utilizarea numelui „EconomieAfaceri.ro” sau KHEPRIX sau a oricaror derivari care fac trimitere la numele „EconomieAfaceri.ro” sau KHEPRIX fara aprobarea scrisa prealabila a KHEPRIX.
Orice persoana fizica sau juridica poate contacta „EconomieAfaceri.ro” si poate transmite idei, sugestii sau materiale de orice natura, in limitele reglementarilor legale in vigoare. Trimitand orice informatie sau material catre „EconomieAfaceri.ro” sau KHEPRIX, recunoasteti KHEPRIX dreptul deplin, permanent si irevocabil de a modifica si utiliza informatiile sau materialele respective in orice mod considerat util sau necesar, inclusiv pentru a dezvolta si comercializa noi produse sau servicii bazate pe aceste informatii. Recunoasteti ca nu aveti nici un drept de a solicita orice forma de contraprestatie pentru aceste informatii sau documente. Pentru toate aceste informatii si materiale, garantati in mod explicit ca: (a) detineti sau controlati conform legii toate drepturile care va permit sa transmiteti informatiile sau documentele respective; (b) ca aceste informatii sau documente sunt adevarate; (c) ca utilizarea acestor informatii sau documente nu incalca prevederile prezentului document si nu afecteaza alte persoane. KHEPRIX si „EconomieAfaceri.ro” nu isi asuma nici o responsabilitate legata de aceste informatii sau materiale.

3. Utilizarea continutului “EconomieAfaceri.ro”
Este interzisa utilizarea „EconomieAfaceri.ro” si a serviciilor si produselor oferite sau comercializate prin intermediul „EconomieAfaceri.ro” in modalitati sau pentru atingerea unor scopuri care contravin normelor legale in vigoare sau prevederilor prezentului document.
Fiecare utilizator al „EconomieAfaceri.ro” accepta sa nu utilizeze, transfere sau distribuie nici una din informatiile prezentate prin intermediul „EconomieAfaceri.ro” intr-o maniera care ar putea constitui concurenta pentru „EconomieAfaceri.ro” .
Este interzisa copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afisarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum si orice modalitate de exploatare a „EconomieAfaceri.ro” , cu exceptia afisarii pe ecranul unui computer personal si imprimarea sau descarcarea, in scop personal si necomercial, a anumitor documente sau informatii explicit desemnate in acest scop, cu conditia pastrarii nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuala, alte drepturi de proprietate si conditiile de utilizare ale documentelor sau informatiilor respective.
Continutul „EconomieAfaceri.ro” poate fi vizualizat numai pentru folosinta personala a utilizatorului website-ului, lipsita de intentie comerciala. Dreptul de utilizare a „EconomieAfaceri.ro”:

 • a) este individual (apartine numai utilizatorului care acceseaza „EconomieAfaceri.ro” si nu poate fi transmis in nici un fel unei alte persoane) si ne-exclusiv.
 • b) permite obtinerea anumitor materiale realizate de catre KHEPRIX si „EconomieAfaceri.ro” si publicate prin intermediul „EconomieAfaceri.ro” sub forma de documente tiparite sau sub alte forme stabilite de KHEPRIX si „EconomieAfaceri.ro” . Este interzisa comercializarea sub orice forma a acestor materiale.
 • c) nu permite reproducerea, modificarea sau afisarea precum si participarea la transferul, multiplicarea sau vanzarea de materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea sub orice forma, in intregime sau partiala, a continutului „EconomieAfaceri.ro” . Fac exceptie cazurile in care KHEPRIX acorda unui beneficiar nominalizat, in scris si in anumite conditii expres precizate, un drept explicit in acest sens. Pentru a solicita un astfel de drept, contactati KHEPRIX folosind informatiile afisate in pagina de contact.

Este interzisa redistribuirea sau publicarea informatiilor si documentelor prezentate in cadrul „EconomieAfaceri.ro” sau sub numele „EconomieAfaceri.ro” fara acceptul scris prealabil al KHEPRIX, indiferent de instrumentele prin intermediul carora se realizeaza distribuirea (radio, televiziune, presa scrisa, retele de calculatoare, afisarea in cadrul altor pagini web). Este interzisa utilizarea „EconomieAfaceri.ro” si a informatiilor oferite prin intermediul sau pentru crearea unei baze de date. Este interzisa utilizarea „EconomieAfaceri.ro” si a informatiilor oferite prin intermediul sau pentru a imbunatati calitatea altor informatii vandute sau oferite de un utilizator al „EconomieAfaceri.ro” catre terte parti.
Este interzisa utilizarea numelui „EconomieAfaceri.ro” si a KHEPRIX precum si denumirile serviciilor oferite prin intermediul „EconomieAfaceri.ro” in orice mod care creeaza in mod eronat impresia ca exista o legatura directa intre persoana care utilizeaza aceste nume sau denumiri si proprietarii, administratorii sau angajatii KHEPRIX sau „EconomieAfaceri.ro” .
Orice alta situatie neprecizata in prezentul document necesita consultarea si acordul prealabil al KHEPRIX.
Persoanele fizice sau juridice responsabile de incalcarea prevederilor din prezentul document vor suporta prevederile legislatiei in vigoare in Romania.
4. Prelucrarea datelor cu caracter personal
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, in privinta acestui site, KHEPRIX are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este: furnizarea de servicii pe internet.
Sunteti obligat(a) sa furnizati unele dintre aceste date (indicate explicit in anumite pagini din site) si puteti in mod optional sa furnizati alte informatii suplimentare (indicate in anumite pagini din site), toate aceste informatii fiind necesare pentru furnizarea de servicii pe internet. Refuzul furnizarii informatiilor obligatorii de catre dvs. determina imposibilitatea accesarii serviciilor unde v-au fost solicitate informatiile obligatorii respective.
Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: angajatii, societati comerciale de profilul “EconomieAfaceri.ro” si anumiti colaboratori ai KHEPRIX care se ocupa de furnizarea si de intretinerea infrastructurii legate de serviciile pe internet oferite pe acest site, precum si anumite categorii de utilizatori ai serviciilor pe internet, functie de conditiile de utilizare ale fiecarui serviciu.
Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, la KHEPRIX prin intermediul formularului de contact.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.
5. Buletinele informative electronice
„EconomieAfaceri.ro” poate transmite parti din continutul sau prin buletine informative transmise prin intermediul postei electronice (e-mail). Utilizarea informatiilor transmise prin intermediul buletinelor informative se va realiza in concordanta cu prevederile prezentului document.
Respectarea procedurii de abonare la buletinele informative al „EconomieAfaceri.ro” echivaleaza cu acceptarea explicita a dreptului KHEPRIX si/sau a operatorilor sai de marketing direct de a pastra, prelucra si utiliza datele furnizate in momentul abonarii in conditiile Legii 677/2001.
Prin abonarea la buletinele informative al „EconomieAfaceri.ro” sunteti de acord sa fiti inclusi in baza de date a KHEPRIX si sa primiti ocazional informatii promotionale prin e-mail sau posta. Membrii inscrisi in baza de date certifica faptul ca isi cunosc drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
KHEPRIX poate detine informatii despre Dumneavoastra, oferite de Dumneavoastra printr-un formular de inregistrare. Aceste informatii pot include, printre altele, numele, adresa, numere de telefon etc.
Informatiile despre Dumneavoastra pot fi folosite doar in scopuri asociate comercializarii si promovarii serviciilor si/sau produselor „EconomieAfaceri.ro” si ale KHEPRIX, cum ar fi: procesarea cererilor Dumneavoastra; oferirea de produse si/sau servicii catre Dumneavoastra; facturare; solutionarea cererilor, intrebarilor sau a reclamatiilor facute de catre Dumneavoastra; contactarea Dumneavoastra (inclusiv prin posta, e-mail sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale „EconomieAfaceri.ro” si ale KHEPRIX; inregistrarea informatiilor despre Dumneavoastra in vederea alocarii sau oferirii recompenselor, reducerilor si/sau a altor beneficii.

6. Tranzactii
„EconomieAfaceri.ro” poate fi folosit de catre unii dintre partenerii sai de afaceri drept baza pentru vanzarea sau promovarea unor produse si servicii. In aceasta situatie, contractul care va reglementa relatia dintre cumparator si furnizorul de produse si servicii respectiv nu va implica „EconomieAfaceri.ro” si KHEPRIX.
7. Inregistrare, parole si responsabilitati
Ca parte a procesului de inregistrare necesar pentru obtinerea accesului la anumite portiuni ale „EconomieAfaceri.ro” , utilizatorul trebuie sa-si aleaga un set de informatii de accesare (Nume de utilizator si Parola). In acest scop, trebuie furnizate anumite informatii necesare pentru inregistrare, informatii care trebuie sa fie adevarate, complete si actualizate. Numele de utilizator sau Parola trebuie sa nu fi fost deja alese de un alt utilizator al „EconomieAfaceri.ro” si sa nu fie considerate ofensatoare sau nepotrivite de catre KHEPRIX. KHEPRIX poate refuza sa permita accesul daca o parte din informatiile furnizate in procesul de inregistrare nu pot fi verificate.
Aceste informatii de accesare sunt confidentiale. Utilizatorul care a obtinut aceste informatii in urma abonarii se angajeaza sa protejeze confidentialitatea lor si sa nu le comunice nici unei alte persoane. Utilizatorul respectiv este in intregime responsabil pentru folosirea si activitatea desfasurata prin intermediul contului sau de utilizator.
Fiecare set de informatii de accesare (Nume de utilizator si Parola) permit accesarea „EconomieAfaceri.ro” de catre un singur utilizator. Este interzisa utilizarea in comun a informatiilor de accesare. „EconomieAfaceri.ro” nu permite accesul mai multor utilizatori sau accesul unei retele de calculatoare (LAN) la continutul sau. In situatia in care astfel de situatii sunt descoperite, KHEPRIX isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul furnizat de respectivele informatii de accesare, fara posibilitatea returnarii sumelor de bani care au ramas nefolosite din abonamentul platit.
Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui informatiile de accesare. „EconomieAfaceri.ro” si KHEPRIX nu va va cere niciodata informatiile de accesare in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim sa nu dezvaluiti aceste informatii persoanelor care va cer acest lucru. Ori de cate ori aveti posibilitatea, utilizati butonul “Iesire” si inchideti fereastra programului de navigare pe Internet (browser) atunci cand nu mai doriti sa vizualizati continutul „EconomieAfaceri.ro” .
In cazul functionarii necorespunzatoare a informatiilor de accesare a „EconomieAfaceri.ro” (imposibilitatea accesarii website-ului, lipsa accesului la anumite servicii incluse in abonamentul detinut de utilizator etc.), abonatul trebuie sa anunte cat mai curand „EconomieAfaceri.ro” sau KHEPRIX, care va comunica in cel mai scurt timp posibil momentul cand problema identificate va fi rezolvata.
In cazul pierderii informatiilor de accesare, aceasta situatie trebuie anuntata catre „EconomieAfaceri.ro” sau KHEPRIX printr-o notificare oficiala transmisa prin posta cu confirmare de primire la adresa precizata in pagina de contact. Pana cel tarziu la finalul urmatoarei zile lucratoare dupa ziua primirii notificarii de catre KHEPRIX, va fi realizat un nou set de informatii de accesare care va fi trimis prin posta recomandata cu confirmare de primire catre abonat.
Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul Internet-ului nu poate fi garantata a fi absolut sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor „EconomieAfaceri.ro” si KHEPRIX de a proteja informatiile furnizate de abonati, nu poate fi asigurata sau garantata securitatea totala a informatiilor transmise de abonati catre „EconomieAfaceri.ro” , catre si de la serviciile online sau produsele accesibile din „EconomieAfaceri.ro” . Va rugam sa aveti in vedere faptul ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriul risc al utilizatorului.

8. Modificarea continutului sau a conditiilor de utilizare
KHEPRIX isi rezerva dreptul de a modifica, adauga, suspenda sau sterge portiuni ale continutului „EconomieAfaceri.ro” sau de a schimba specificatiile tehnice legate de utilizarea „EconomieAfaceri.ro” in orice moment. De asemenea, KHEPRIX isi rezerva dreptul de a restrictiona, temporar sau permanent, accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul continut al „EconomieAfaceri.ro” .
Prezentul document poate fi modificat in orice moment, fara o notificare a utilizatorilor „EconomieAfaceri.ro”. Cea mai recenta versiune a Termenilor si Conditiilor de Utilizare poate fi accesata in documentul publicat in aceasta pagina.

9. Forta majora
„EconomieAfaceri.ro” este un serviciu activ non-stop (24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana). „EconomieAfaceri.ro” poate suferi intreruperi temporare ale functionarii in scopul realizarii de activitati de intretinere.
KHEPRIX nu poate fi facut responsabil pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat de catre „EconomieAfaceri.ro” sau de catre publicatiile aparute in legatura directa cu „EconomieAfaceri.ro” , daca intarzierea sau eroarea a rezultat direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa sau KHEPRIX. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic utilizat de catre KHEPRIX, functionarea defectuoasa sau oprirea serverelor pe care este postat „EconomieAfaceri.ro” , lipsa functionarii conexiunii la Internet, actiunea virusilor informatici, accesul neautorizat in sistemele „EconomieAfaceri.ro” , erorile de operare, greva etc.

10. Diverse
Verificarea informatiilor din „EconomieAfaceri.ro”
KHEPRIX urmareste permanent sa ofere informatii actualizate si corecte. In cazul aparitiei oricaror erori de aceasta natura, utilizatorii sunt invitati sa anunte un reprezentant al „EconomieAfaceri.ro” , care va verifica in cel mai scurt timp posibil situatia semnalata si va opera eventualele corectii necesare. In acest scop va invitam sa utilizati pagina de contact.
Servicii cu termeni de utilizare distincti
Unele servicii oferite de „EconomieAfaceri.ro” pot face obiectul unor termeni si conditii de utilizare diferiti, care vor fi afisate in cazul fiecarui astfel de serviciu la loc vizibil putand fi studiati inainte de folosirea serviciului.
In particular, va recomandam sa cititi Termenii si conditiile de utilizare ale serviciului de informare oferit de catre „EconomieAfaceri.ro” , la adresa http://www.economieafaceri.ro/termeni-si-conditii/ .
Publicitatea in „EconomieAfaceri.ro”
In interiorul continutului „EconomieAfaceri.ro” pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. KHEPRIX nu este responsabil in nici o masura pentru continutul acestor mesaje publicitare. De asemenea, KHEPRIX nu este responsabil pentru continutul paginilor web la care se face trimitere din continutul „EconomieAfaceri.ro” .
Notificari
Orice notificare oficiala catre „EconomieAfaceri.ro” sau KHEPRIX trebuie trimisa in scris, prin intermediul postei sau al faxului, la adresa sau numarul de fax mentionate in pagina de contact.
Orice alta modalitate de contact are caracter neoficial si va fi considerata ca avand doar un rol de informare generala.

11. Legea aplicabila si jurisdictia
Drepturile si obligatiile stabilite prin prezentul document pentru „EconomieAfaceri.ro” si KHEPRIX, pe de o parte, si fiecare utilizator al „EconomieAfaceri.ro” , pe de alta parte, precum si toate efectele juridice pe care le produce prezentul document vor fi interpretate si guvernate de legea romana in vigoare.
Orice litigiu care are ca obiect drepturile si obligatiile stabilite prin prezentul document va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.
Daca una sau mai multe prevederi ale prezentului document sunt dovedite ca nu se incadreaza in prevederile legale in vigoare sau ca nu pot fi aplicate pe deplin, acestea vor fi aplicate in masura maxima posibila, iar toate celelalte prevederi ale prezentului document vor ramane in vigoare.

Sursa foto 1.